Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Εξέλιξη του Ταεκβοντό

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 το Taekwondo παρουσίασε αλματώδη ανάπτυξη. Δεν παρέμεινε στατικό στην μορφή του όπως άλλα παρεμφερή μαχητικά στυλ ή αγωνίσματα, αλλά παρουσιάζει συνεχώς βελτιώσεις στην μέθοδο διδασκαλίας, στην προπονητική, στην τεχνική εκτέλεση, στον εμπλουτισμό των κινήσεων.

Από το 1973 που συστάθηκε η  Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo (World Taekwondo Federation) και διοργανώθηκε το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αναπτύχθηκε και το αγωνιστικό Taekwondo με το οποίο ασχολείται και η Αθλητική επιστήμη, ιδιαίτερα στους τομείς της Κινησιολογίας, της Βιοκινητικής, της Προπονησιολογίας, της Εργοφυσιολογίας, της Αθλητικής Ψυχολογίας, κ.λ.π.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών και μέσω των πρωταθλημάτων ήταν η συνολική σημαντική βελτίωση, που βοήθησε τα Taekwondo να ξεχωρίσει από τα παρεμφερή αγωνίσματα, να το καταξιώσει στην συνείδηση πολλών ανθρώπων και να τους προσελκύσει να ασχοληθούν έμπρακτα. Σε κάθε χώρα όπου καλλιεργείται, παρ΄ότι δεν προβάλλεται από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, έχει γίνει λαοφιλές και συνεχώς προσελκύει πλήθη ασκουμένων, κάθε ηλικίας.
Η μεγαλύτερη καταξίωσή του Taekwondo είναι ασφαλώς η ένταξή του στα Ολυμπιακά αθλήματα.

πηγή: "taekwondo τεχνική - τακτική και κινησιολογία του αγώνα"
          του Κων/νου Μπέη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.